Entrees van de kernen

Onlangs schreef ik een stukje over de Huizersdijk in Zevenbergen, m.n. over de gevaarlijke kruising met de Zuidrand.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMAG1019-1024x576.jpg
Huizersdijk in Zevenbergen

Nu is de Huizersdijk vanaf deze kruising in de richting van het centrum ook een ramp. Althans als je een bewoner van deze dijk mag geloven. Dat heeft m.n. te maken met de “verbetering” van het wegdek.

Op sommige plaatsen is het wegdek aangepast; zgn. kinderkopjes zijn vervangen door klinkers. Er wordt nu meer gebruik gemaakt van deze weg en het is een racebaan geworden. Over enkele honderden meters is totaal geen straatverlichting. Een deel van de bedrijven langs deze dijk liggen er bij als oorlogsgebied.

De bewoner verwijst hierbij naar o.a. de bouwval van een voormalig bouwbedrijf en het terrein van een aannemer. Volgens zijn informatie wordt de buitenparkeerruimte van dit bedrijf gebruikt voor opslag van oude auto’s van een autobedrijf dat ook aan de Huizersdijk is gevestigd.

In het najaar van 2017 is door de gemeenteraad besloten, op voorstel van het college, om ruim een half miljoen euro extra uit te trekken voor het opknappen van de entrees van de kernen. Dat staat los van de bijenlinten, de kleurige strookjes bloeiende planten aan het begin van de kernen. Daar is nog eens ruim 100 duizend euro in het zelfde jaar voor gereserveerd.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMAG1016-1024x576.jpg

In het raadsvoorstel over de entrees van de kernen staat onder meer: door meer kleur te brengen in het groen worden de entrees uitnodigend en vriendelijker, het geeft de kernen een zekere herkenbaarheid en het draagt bij aan de identiteit van de gemeente Moerdijk.

Het is niet te hopen dat deze entree van Zevenbergen maatgevend is voor de toegang van de andere kernen. In dat geval valt er nog een hoop te doen in deze gemeente.

Hoe dan ook: ruim anderhalf jaar na het goedkeuren van het voorstel van het college, is er aan de Huizersdijk weinig gedaan. Als entree vanuit bijvoorbeeld Standdaarbuiten is de Huizersdijk nog lang niet op Excellent niveau, zoals in het raadsvoorstel uit 2017 wordt gesuggereerd. Als alle aandacht van de gemeente de komende jaren gericht blijft op “de haven” in Zevenbergen, dan zal het opknappen van de Huizersdijk wel een jaren ’20-verhaal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *