Afhankelijkheden

“Eerste stappen” is de titel dit keer van de wekelijkse column van burgemeester en wethouders van Moerdijk in de Moerdijkse Bode van 27 maart. In deze column de gedachten van wethouder Désirée Brummans. Zij gaat in op de langdurige procedures van voorbereiding, voordat je met je spa de grond in kan. Aandachtspunten die juist bij wethouders en

This image has an empty alt attribute; its file name is IMAG1080-1024x576.jpg
Nieuwbouw Bosselaar-Zuid

ambtenaren gemeengoed zijn; punten waar je van afhankelijk bent. B.v. bij het voorbeeld van de wethouder over woningbouw en de afhankelijkheid van regelgeving (duurzaamheidseisen) andere overheden (provincie) en een gemeenteraad, die er ook nog iets van vindt.

Afhankelijkheden dus. Je wilt wat doen aan de behoefte aan meer woningen in de gemeente. Daar heb je geen apart onderzoek voor nodig. De wachtlijsten spreken voor zich. Wát voor woningen is een kwestie van de wensen in kaart brengen en op elkaar afstemmen.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMAG1081-1024x576.jpg
Doorkijkje in de Bosselaar

Van wie of wat ben je afhankelijk als je als gemeente iets wil bereiken? B.v. een gemeenschappelijk gebouw in Willemstad, waar je twee scholen in onderbrengt, een gymzaal, een buurthuis, een bibliotheek. Alles onder één dak. Voor de afstemming ben je onder andere afhankelijk van het bestuur van één van de scholen, die een gezamenlijk gebouw voor deze voorzieningen niet direct ziet zitten. 
Er is door de gemeente rekening gehouden met deze afhankelijkheid, en nu wordt het – na het zoveelste overleg – toch één gebouw. 
Is nu alle vraag naar ruimte door verenigingen en stichtingen in Willemstad voldoende in beeld gebracht?

Jammer dat de al tientallen jaren oude wens voor een sporthal in Willemstad niet meteen kan worden meegenomen. Of gaat de nieuwe gymzaal in die vraag voorzien en is daarmee de afhankelijkheid van de bewoners – in dit geval van de gemeente – voor een professionele sportvoorziening, weggenomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *