Groener Moerdijk

Met het groen in de gemeente gaat het steeds beter. Zeker nu de bijenlinten meer kleur krijgen, m.n. goed voor alle vliegende insecten. Het is een open deur om te zeggen dat je haast geen bijen meer ziet, laat staan een vlinder. Dus des te meer van die kleurige linten des te beter.

Bijenlint langs de Klundertseweg Zevenbergen

Ook de mensen van de groenvoorziening van de WVS doen stinkend hun best en vakkundig. Niet met oogkleppen voor snoeien maar met beleid en voldoende groen laten staan voor kruipende en vliegende beestjes.

Soms heb ik de idee dat er wat veel wordt gesnoeid, zoals de bomenrij langs de oprit naar de brug richting Bosselaar-Zuid.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMAG1023-1024x576.jpg

Of zou dit zijn omdat men binnenkort de gevaarlijke kruising met de Huizersdijk gaat aanpakken. Dat wordt wel tijd, want ik denk dat de volgende klapper flink raak zal zijn. Wanneer je nu vanuit de Bosselaar over de brug richting de kruising met Huizersdijk rijdt, heb je een mooi zicht op het verkeer dat van rechts over de Huizersdijk de kruising nadert en als er niets aankomt kun je lekker doorgassen. Ondanks het stopbord worden hier flinke snelheden bereikt. Helaas is het zicht op de Huizersdijk vanuit de richting Standdaarbuiten waardeloos. Op de klapper vanuit die richting kun je wachten.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMAG1066-1024x576.jpg
Kruising Huizersdijk / Zuidrand

Uiteraard geldt dit nieuwe beeld ook als je over de Huizersdijk richting Standdaarbuiten de kruising nadert. Je hebt nu een prima overzicht om met forse snelheid “ongehinderd” de kruising over te rijden. Een voordeel is dat je die zware jongens van Mulders Transport daar niet meer tegenkomt. Goeie zet geweest van de gemeente.

Repareer het dak als het mooi weer is. Dus gewoon beginnen met die kruising. Hopelijk zijn de – inmiddels – meerkosten te overzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *