Bijeenkomst De Bakkerij over de haven in Zevenbergen

In café De Bakkerij werd zaterdagmiddag (16 maart) gepraat over het open graven van de haven door Zevenbergen. Met een aantal opvallende puntjes. Het nieuwe eindbedrag (vooralsnog) werd door wethouder Zwiers bekend gemaakt (33,6 miljoen euro) en er wordt niet begonnen aan de kant van de Stoofstraat, maar aan de andere kant. 
Dit in tegenstelling tot de vertegenwoordiger van de bouwgroep op de bijeenkomst op 27 februari in het gemeentehuis. Toen werd door hem beweerd dat men pas met het stuk naar het Haveneind vanaf de Frites-Chinees, zou beginnen in januari 2020.

Enkele oprispingen.
Maarten Toonders (team bewoners/ondernemers Centrumontwikkeling) had geen goed woord over voor het kwalitatieve niveau van de gemeenteraad. Hij benadrukte het gemis aan ondernemers in het team. 
Een aanwezige oud-ondernemer uit Zevenbergen verzuchtte: “Waarom weet ik niet dat er zo’n team actief is?
Maarten zag diverse evenementen ontstaan, zoals een ijsbaan en een centraal punt voor vuurwerk en tijdens de werkzaamheden ruimte voor de jeugd om b.v. zandsculpturen te maken. 
Goede communicatie, of juist een gebrek hieraan, werd ook genoemd door o.a. Jack van Ham. Die zou een stuk beter kunnen. Hij was van mening dat de controlerende rol van de raad ook voor verbetering vatbaar is.

DCIM\100MEDIA

De vraag of dit dure project voor andere projecten negatief zou uitpakken werd afgedaan door wethouder Brummans met de opmerking dat hiervoor reserveringen waren gedaan. 
Op de vraag of er nog meer geld bij zou moeten antwoordde wethouder Zwiers dat hij die garantie niet kon geven.

hangplek voor ouderen blog

Ik sprak o.a. een bezorgde ondernemer. Hij wist te vertellen dat een aantal ondernemers nu al tot aan hun nek in het water staan en een bouwput van twee jaar niet gaan overleven. Hij was, evenals een aantal andere aanwezigen, van mening dat de haven en het nieuwe centrum zeker een boost zouden zijn voor de gemeente.

Er werden geen onvoldoendes uitgedeeld door aanwezigen die gevraagd werden welk cijfer zij aan het nieuwe centrum zouden geven. Over het algemeen waren de bezoekers van deze happening positief over het project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *