Visie op duurzaamheid

Wooncorporatie Woonkwartier timmert letterlijk en figuurlijk aan de weg. Onder andere een grote renovatie in de wijk Serena in Zevenbergen, opknappen van woningen aan de Doelstraat/Molenstraat/Sint Jorisstraat en op dit moment worden woningen opgeknapt aan de Vianenstraat en Willem III-straat in Zevenbergen. En er staat nog meer op de rol.

Zowel bij de fusie, waarbij Woonkwartier ging samenwerken met een aantal andere corporaties, als via afspraken met de gemeente Moerdijk houdt Woonkwartier de huurders voor dat de toekomst er voor Woonkwartier en huurders duurzaam uit gaat zien. Ook in de uitvoering van duurzaamheidsvisie zou Woonkwartier een belangrijke rol gaan spelen. 
In de afspraken met de gemeente wordt o.a. overeengekomen dat zonnepanelen worden gelegd op de woningen, die een opknapbeurt krijgen. Die afspraak is al weer enige tijd geleden gemaakt. Maar nog weinig sprake van zonnepanelen op huurwoningen in onderhoud bij Woonkwartier.

Onlangs was de directeur van Woonkwartier, Ruud van den Boom, aanwezig bij het bezoek van Madeleine van Torenburg (2e Kamer) aan het Haven- en Industrieterrein. Hij hield zijn bekende betoog, maar wat komt er in de praktijk van terecht? Woonkwartier wilde bij de presentatie van de duurzaamheidsvisie in november 2018 niet veel meer kwijt dan dat over haalbaarheid en betaalbaarheid nog weinig was te zeggen.
Misschien dat – nu haast een half jaar verder – meer bekend is bij Woonkwartier over de haalbaarheid en betaalbaarheid van de mooie volzinnen uit de duurzaamheidsvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *