Zevenbergen weer in beeld

ZB NoordOnlangs was stedenbouwkundige Riek Bakker op visite bij de gemeenteraad in Moerdijk. Zij was daar op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders. De opzet was dat Mw. Bakker haar visie zou presenteren op de toekomstige ontwikkelingen van noordelijk Zevenbergen.

Nu is er de komende jaren in Zevenbergen – als centrumkern – van de gemeente Moerdijk veel te doen.
In drie jaar tijd gaat zo’n beetje het hele centrum op de schop. Het water komt bijvoorbeeld terug zoals vroeger al het geval was. Hartje Zevenbergen krijgt meteen ook een flinke facelift. Verder staat nog meer te gebeuren in dit mooie stadje. Als in Moerdijk de provincie en de gemeente het uiteindelijk voor elkaar krijgen, dan verrijst er nabij het grote industrieterrein een logistiek park van respectabele omvang. Als tegemoetkoming voor het ongemak en de toenemende verindustrialisering van het oosten van deze gemeente krijgen een aantal projecten in de gemeente optimaal aandacht.

En juist één van deze projecten is de ontwikkelingen van Zevenbergen Noord. Ook een klein bedrijfsparkje midden in Zevenbergen (Huizersdijk) gaat dan aangepakt worden. Voor veel Zevenbergenaren een stuk verouderde commerciële gribus dat al jaren geleden afgebroken had moeten worden.
Dinsdagavond was Riek Bakker weer in Zevenbergen. Zij presenteerde nogmaals haar visie over de ontwikkelingen van de noordelijke kant van Zevenbergen. Het was tevens een kick-off van dit project. Zowel inwoners als ondernemers konden intekenen om met dit project mee te gaan denken.

Na afloop sprak ik voor- en tegenstanders. Opvallend was dat de tegenstanders voornamelijk uit de andere kernen afkomstig waren. Hier was de teneur dat er wel weer een hoop geld naar Zevenbergen zou gaan ten koste van de ontwikkeling van de andere kernen in de gemeente.
Voorstanders spraken de hoop uit dat er snel gas gegeven gaat worden.
Volgens hen wordt het tijd dat in Zevenbergen ook eindelijk eens iets gaat gebeuren. Of dat nu (mede) ter compensatie is van ongemak van elders of omdat Zevenbergen nou eenmaal de motor van de gemeente zou kunnen zijn, kwam er niet helemaal uit. Wel begreep ik dat een aantal inwoners klaar staat om mee te denken om her en der de schop de grond in te steken of zelf de bulldozer te besturen.

Voor de critici: Riek Bakker wordt niet betaald door de gemeente, maar door het commercieel samenwerkingsverband dat ideeën heeft met Zevenbergen Noord. En bijzonder aandachtspuntje is dat de inwoners en ondernemers in Zevenbergen ca. kunnen deelnemen in de visievorming.
Wel er snel bij zijn, want er wordt al driftig gas gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *