Markante uitspraken

Kwantiteit of kwaliteit? Het is maar hoe het uitkomt!

In het weekend luister en kijk ik graag nog wat favoriete programma’s terug die ik heb gemist en die een relatie hebben met o.m. de lokale politiek.
Op BNR-radio van afgelopen woensdag (17 februari), in het programma Bouwmeesters, was Stef Blok van het ministerie van Wonen en Rijksdienst te gast.  Voor de interviewer soms moeilijk om deze minister krachtige uitspraken over zijn beleid te ontlokken. De minister doet daarbij echt niet onder voor zijn college minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Maar dit terzijde.

Aan het einde van het interview was de interviewer benieuwd of er een minister voor dit departement terug zou moeten komen. Een breed antwoord van Dhr. Blok was het gevolg met de volgende strekking: ik ben vóór een efficiënte overheid, maar de keuze is aan de volgende regering. Hoeveel mensen je neerzet is afhankelijk van hoeveel partijen je denkt nodig te hebben voor een regering. Partijen willen nu eenmaal veel ministers.

Hoezo efficiënt? Kwantiteit boven kwaliteit ….. en vul de rest zelf maar in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *